PTSS door de ogen van een kind

Het nieuwe boek van Melissa Poulina-Jongedijk leert kinderen omgaan met PTSS

Melissa Poulina-Jongedijk spreekt uit ervaring, als partner van een veteraan met PTSS en moeder van twee jonge kinderen, over hoe het is om deel uit te maken van een met PTSS belast gezin. In het boek ‘Papa’s Paraplu’ maakt ze in eenvoudige kindertaal de invloed van PTSS binnen het gezin bespreekbaar. Dit kinderboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

De vierjarige Lisa neemt je mee in een dag uit haar leven. Zij maakt deel uit van een gezin, belast met PTSS. Haar papa hield onzichtbare verwondingen over aan de oorlog. Lisa begrijpt niet waarom papa soms ineens wegloopt. Is hij boos op haar? Mama vertelt over papa’s boze en bange dromen en over de storm in zijn hoofd. Dat brengt Lisa op een idee…

Hoe ga je met zo’n gezinsuitdaging om? Dit interactieve boek ondersteunt je als ouder bij het bespreekbaar maken van de invloed van PTSS binnen het gezin in eenvoudige kindertaal en met alledaagse voorbeelden.

Aanmelden oefening 'Bij mezelf komen'.

Vul hier onder je naam en e-mail in en ontvang de oefening 'bij mezelf komen'. Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ontvang ik regelmatig ook waardevolle tips & tools. 

Yes gelukt!